Member
Drodzy Mieszkańcy,
przygotowuję akcję "Sprzątanie Stabłowic", czyli likwidację najbardziej drażniących nas skupisk śmieci na naszym Osiedlu.
Proszę Was o pomoc, w trzech sprawach:
1. wskazania miejsc na naszym Osiedlu wymagających natychmiastowej interwencji,
2. zaangażowania w się w pomoc przy sprzątaniu,
3. rozpowszechnienia informacji o naszej akcji.
Wystaram się o samochód z kontenerem na śmieci wielkogabarytowe, oraz o worki na mniejsze odpady. W umówionymm dniu samochód przyjedzie do Stabłowic, a my tylko powrzucamy śmieci do kontenera.
Wiem, że największy problem będzie z pkt. 2 mojej prośby, ale wierzę, że są wśród nas aktywni ludzie, którzy nie boją się wziąć swoich spraw we własne ręce.
Pozdrawiam serdecznie.
Jurek Michalak
Radny Osiedla
Jerzy gratuluję pomysłu i zapału ! Z takim samym problemem borykają się Maślice. dlatego uprzejmie prosiłbym o radę, w jaki sposób można pozyskać firmę z kontenerem - może podobną akcję zainicjuję na sąsiednim osiedlu:) i może się uda..(myślę o Twoim punkcie nr 2..)
w sumie niebawem Dzień Ziemi 24 kwietnia..a kiedy dokładnie planujecie?
był okres, że prowadziłem projekt-akcję związany z Dniem Ziemi..na kilku osiedlach we Wrocławiu. Nawet swego czasu udało mi się go zrealizować wspólnie ze Szkoła Podstawowa z Pracz Odrz. chyba w 2005 r.
a tak poza tym, a docelowo - myślę, że można pomyśleć o jakiejś współpracy (Radnego Jerzego, czy ew. RO z St Maślice, czy powstającym Klubem Radnych Stowarzyszonych:)), choćby już na polu informacyjnym...
życząc powodzenia
maslak
Stowarzyszenie Maślice redakcja maslice.org
Ostatnio edytowany przez maslak (2009-04-17 23:05:03)